Королевська хоче заснувати в Україні "День батька" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська хоче заснувати в Україні "День батька"

Казна та Політика
918
Уряд України підтримав ідею заснувати в країні День батька, з якою виступило міністерство соціальної політики. Про це заявила глава відомства Наталія Королевська.
Свято планують відзначати кожної третьої неділі вересня. Відповідний указ набере чинності після того, як його підпише президент Віктор Янукович.
«Ми переконані, що це важливий крок, який не тільки встановлює гендерну рівність, оскільки вже є День матері, а й підкреслює важливе місце батька в сім’ї», – сказала Королевська. Вона додала, що в даний час День батька «з ініціативи громадськості» відзначають в окремих регіонах України.
Питання про заснування в країні нового свята обговорювалося з 2006 року. З такою ініціативою виступали, зокрема, представники громадської організації «Міжнародний Центр Батьківства». У 2008 році відповідний проект указу підготувало міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, проте його прийняття було відкладено через економічну кризу, що вибухнула в країні
День батька широко святкується по всьому світу (як правило, третьої неділі червня). У США воно стало загальнонаціональним ще в 1966 році. У Росії це свято відзначається порівняно недавно і офіційного статусу поки не отримало.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас