Samsung обійшов Google в рейтингу найбільш інноваційних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung обійшов Google в рейтингу найбільш інноваційних компаній

Фондовий ринок
462
Компанії з галузі високих технологій і комунікацій в 2013 році знову зайняли перші позиції в рейтингу 50 найбільш інноваційних компаній The Boston Consulting Group (BCG), однак автомобілебудівні концерни посилили конкуренцію завдяки відродженню галузі.
The Boston Consulting Group (BCG) створює щорічний рейтинг 50 найбільш інноваційних компаній. Apple – традиційний лідер в області інновацій починаючи з 2005 року, коли BCG вперше і представила звіт. Відзнакою рейтингу поточного року стало посилення конкуренції автомобілебудівних концернів, завдяки відродженню галузі.
Друге місце залишилось за Samsung Electronics, яка стрімко піднімалася до вершини рейтингу з 2008 року, коли вона займала 26-у сходинку.
Google, що займала друге місце з 2006 по 2012 рік, перемістилася на третю позицію в 2013 році.
Microsoft і IBM, які входили в першу десятку майже щороку, починаючи з 2005 року, в 2013 році посіли 4-е і 6-е місця відповідно.
Всього компанії з галузі високих технологій і комунікацій отримали чотири місця в першій п’ятірці і п’ять місць у першій десятці рейтингу BCG, зберігши лідерство в області інновацій.
Автомобілебудівні компанії зайняли в цьому році три місця в першій десятці, дев’ять місць в першій двадцятці і 14 місць серед 50 найбільш інноваційних компаній.
Всього два рядки в топі рейтингу займають компанії з інших секторів: Amazon на 7-му місці (споживчий сектор і роздрібна торгівля за класифікацією BCG) і General Electric на 10-му (промислові товари та процеси).
“Компанії з галузі високих технологій і телекомунікацій все ще займають домінуючі позиції в галузі інновацій, – зазначив старший партнер BCG і один з авторів звіту Кім Вагнер. – Одночасно ми спостерігаємо відродження впевненості в здібностях традиційних промислових корпорацій впроваджувати інновації в галузі продуктів, процесів і технологій. У рамках цієї тенденції лідирують автомобільні компанії”.
Можливо, дебют виробника електромобілів Tesla на 41-й позиції списку в цьому році не викликає подиву, однак двом традиційним автомобільним компаніям – Ford і BMW – вдалося зайняти восьме і дев’яте місця, тим самим приєднавшись в десятці лідерів до Toyota, яка перемістилася з 6-го рядка на 5-й. Компанія General Motors піднялася на 16 позицій, до 13-ї позиції, Volkswagen – на 31, до 14-ї, а Honda і Daimler (материнська компанія Mercedes-Benz) повернулися відразу в першу двадцятку рейтингу.
Звіт BCG під назвою “Найбільш інноваційні компанії-2013: уроки лідерів” містить рейтинг 50 найбільш інноваційних компаній за версією більше 1500 топ-менеджерів з різних країн світу, які взяли участь в опитуванні.
Вперше учасникам опитування BCG було запропоновано оцінити ефективність інновацій власних компаній щодо компаній-аналогів. Приблизно п’ята частина респондентів оцінила ефективність свого підприємства в цій області як високу, стільки ж – як низьку, а 60% – як середню.
У звіті перераховані п’ять факторів, що сприяють досягненню високої ефективності в галузі інновацій, а саме: залученість вищого керівництва, здатність користуватися об’єктами інтелектуальної власності, орієнтованість на клієнтів і споживачів, управління портфелем інновацій, наявність ясно визначених і керованих процесів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас