Медведчук: Україну мобілізують на протистояння з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведчук: Україну мобілізують на протистояння з Росією

Казна та Політика
4021
Ідеологічна підготовка до Вільнюського саміту, на якому має відбутися підписання Угоди про асоціацію з ЄС, вже вийшла на рівень часів холодної війни.
Про це свідчить інтерв’ю одного з провідних американських геостратегії Збігнєва Бжезинського для Deutsche Welle, пише на сайті Громадського руху “Український вибір” його лідер Віктор Медведчук.
За словами політика, інтерв’ю Бжезинського свідчить про те, що як мінімум окремі представники політичної еліти США так і не змогли побороти в собі уявлення 70-х років минулого століття. “Вони розглядають європейський договір з Україною як інструмент просування на Схід, як етап підкорення Росії. При цьому інтеграційні ініціативи Москви подаються в дусі імперіалізму, експансіоністських планів перетворити Україну “в провінцію у складі Росії”, – звертає увагу лідер “Українського вибору”.
Він робить висновок, що подібними словами професор Бжезінський, ймовірно, розраховує мобілізувати український народ і українську владу на протистояння з Росією. “Судячи з того, як зараз в середовищі вітчизняних політиків наростає антиросійська істерія, його відозви лягають на добре удобрений грунт. Схоже, багато діячів дійсно сумують за часами холодної війни і за образом ворога, на підступи якого можна списувати всі свої внутрішні проблеми”, – підкреслив Віктор Медведчук.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас