Україна і Китай можуть спільно обслуговувати ринок Європи - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Китай можуть спільно обслуговувати ринок Європи - експерт

Казна та Політика
1092
Китайські підприємці будуть зацікавлені у створенні виробництв на території України, щоб спільними зусиллями освоювати ринки Європейського союзу – сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ Жіганг Тао, професор школи бізнесу Університету Гонконгу.
Експерт вважає, що співпраця між двома країнами не зведеться до простого експорту українського продовольства в Китай, а можлива більш глибока економічна інтеграція.
“Місцеві ЗМІ зараз багато пишуть про співпрацю в аграрному секторі. Але я вважаю, що майже в кожній галузі – величезний потенціал для співпраці. У таких традиційних галузях як текстильна і автомобільна Україна і Китай можуть співпрацювати, щоб обслуговувати європейський ринок. Наприклад, компанії з КНР можуть створити виробництва в Україні, а потім співпрацювати з іншими країнами Європи. Що стосується високотехнологічних галузей, в Україні є дуже висококваліфікована робоча сила. Тому доцільно було б об’єднати зусилля, щоб розвивати кращі технології і продукцію. Тому можливості для співпраці величезні”, – сказав Жіганг Тао.
Учений відзначив, що за останні роки бурхливого економічного зростання Китай зміг акумулювати величезні фінансові ресурси, а також напрацювати безліч власних ноу-хау, якими він готовий поділитися з Україною.
Коментуючи майбутнє підписання угоди про співпрацю між нашими країнами, Жіганг Тао зазначив, що це важливий крок для створення умов співпраці українських та китайських компаній, який забезпечить взаємні гарантії для представників бізнесу.
“Україна і Китай – країни, що розвиваються. У таких економіках державні інститути, як правило, далекі від ідеалу. Тому співпраця бізнесів таких держав вимагає співпраці також і на рівні урядів. Для того, щоб задати тон, створити відповідний бізнес-клімат. Тому підписання такого документа сприятиме співпраці в бізнесі”, – сказав учений.
Жіганг Тао додав, що враховуючи незначну географічну віддаленість між нашими країнами, торгово-економічні відносини повинні розвиватися досить інтенсивно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас