"Київенерго" буде міняти старі труби ще 50 років - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" буде міняти старі труби ще 50 років - експерт

Казна та Політика
274
При існуючих темпах, компанії Київенерго для заміни старих труб у столиці знадобиться не менше 50 років. Про це заявив директор аналітико-дослідницького центру “Інститут міста” Олександр Сергієнко.
Він зазначив, що в компанії заявляють про зношеність 60% тепломереж у Києві. Цього року компанія планує замінити 32 кілометри тепломереж у двотрубному вимірі. У Києві ж налічується близько 2300 км тепломереж. “Виходить, що зношені близько півтори тисячі кілометрів тепломереж, а поміняли тільки 2% від них”, – говорить експерт.
При цьому, існуюча ситуація змушує людей місяцями сидіти без гарячої води або мерзнути від холоду у своїх квартирах. На думку Олександра Сергієнка, в місті існує фундаментальне протиріччя між власником труб, а це сам Київ, і виробником тепла – компанією “Київенерго”. “Виробник тепла заробляє гроші, а що там далі – це не його справа”, – сказав він.
Дану проблему можна було б вирішити за допомогою установки лічильників тепла на виході підприємств, що виробляють тепло і на вході в будинки. “Такі лічильники вже закуплені у 2001-2002 році, однак, вони досі лежать на складах “Київенерго”. Зрозуміло, що їм не вигідно їх встановлювати. І виходить, що продукція відпускається споживачеві, але скільки її відпущено – ніхто не вимірює”, – зазначив Сергієнко.
Нагадаємо, ремонтні бригади “Київенерго” скаржаться, що затяжні дощі в Києві заважають їм вчасно завершити ремонт тепломереж. Через зливи робітники не можуть проводити зварювання труб і вибиваються з графіка здачі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас