Американських трейдерів запідозрили у «випередженні часу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американських трейдерів запідозрили у «випередженні часу»

Фондовий ринок
1008
Регулятори фінансових ринків у США ведуть перевірку за фактом занадто швидкої реакції трейдерів в Чикаго і Нью-Йорку на нещодавній прес-реліз Федеральної резервної системи.
Зазвичай ФРС надає пресі важливу інформацію, яка може вплинути на котирування, за десять хвилин до офіційної публікації. Прес-релізи отримують редактори, які перебувають у кімнаті для журналістів Міністерства фінансів, при цьому їм забороняється передавати кому б то не було інформацію з релізів до певного часу.
Підозри, що деякі трейдери отримують інформацію заздалегідь, з’явилися у регуляторів після публікації повідомлення ФРС 18 вересня, в якому повідомлялося про намір не сповільнювати швидкість друкарського верстата. Трейдери очікували протилежного, і рішення ФРС викликало ажіотаж на ринку: біржові індекси істотно зросли, збільшилися також ціни на золото.
Прес-реліз був опублікований о 14.00 за Вашингтоном, і вже через одну мілісекунду торги на біржах в Чикаго та Нью-Йорку різко активізувалися, відреагувавши на рішення ФРС. При цьому зазвичай на доставку повідомлень в Нью-Йорк йде дві мілісекунди, а в Чикаго – сім мілісекунд.
У такому випадку, як вважає влада, деякі трейдери отримали перевагу, заволодівши важливою інформацією раніше від інших. Технічно це можливо тільки в одному випадку: якщо компанія, що надає фінансову інформацію, завантажила прес-реліз на сервери в Чикаго або Нью-Йорку заздалегідь і відправила його VIP-клієнтам рівно о другій годині з цих міст, а не з Вашингтона.
Генеральний прокурор Нью-Йорка Ерік Шнайдермен пообіцяв, що влада буде боротися з торговцями, які заробляють на отриманні ключової інформації раніше від інших. Такі трейдери, за його словами, – це нове покоління маніпуляторів, яке заважає інвесторам середньої руки нормально працювати на фінансових ринках.
У липні The Financial Times писала, що влада США вже розслідує діяльність найбільших провайдерів фінансової інформації. Один з останніх епізодів, що викликали обурення регуляторів у США, пов’язаний з угодою між Thomson Reuters і університетом Мічигану. В рамках цього договору компанія платила мільйон доларів на рік за отримання досліджень, надаючи згодом отриману інформацію VIP-клієнтам за п’ять хвилин до офіційної публікації.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас