Україна розраховує на широкий доступ вітчизняних товарів на ринок Китаю - Арбузов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розраховує на широкий доступ вітчизняних товарів на ринок Китаю - Арбузов

Казна та Політика
576
Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов у рамках робочого візиту до КНР сьогодні, 25 вересня, провів зустріч з членом Постійного комітету Політбюро ЦК КПК Лю Юньшанем. Сторони обговорили актуальні питання українсько-китайського співробітництва в політичній, торговельно-економічній, науково-технічній та гуманітарній сферах.
Арбузов відзначив суттєву активізацію всього комплексу відносин в останні кілька років. «Завдяки спільним зусиллям, сьогодні закладено міцний фундамент і створено необхідні передумови для подальшого розвитку напрямків українсько-китайського стратегічного партнерства», – заявив він.
За словами першого віце-прем’єра, президент і уряд України приділяють особливу увагу розвитку зовнішньоекономічних зв’язків з Китаєм. «Результати торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між нашими країнами свідчать про стабільність і взаємну вигоду українсько-китайських відносин», – додав він.
Арбузов підтвердив зацікавленість України в залученні потужного інвестиційного потенціалу та новітніх виробничих технологій Китаю. «Також ми розраховуємо на широкий доступ українських товарів, послуг та технологій на обширний китайський ринок», – підкреслив він.
У ході зустрічі Арбузов також відзначив позитивну динаміку розвитку українсько-китайських гуманітарних відносин: «Все більше українських студентів хочуть вчитися в китайських ВНЗ. За останні три роки їх кількість зросла більш ніж у два рази».
Говорячи про активну співпрацю в галузі освіти, перший віце-прем’єр високо оцінив позитивний досвід проведення першого засідання профільної підкомісії зі співробітництва у сфері освіти в 2012 році і підписання оновленої міжвідомчої угоди, яка дозволить збільшити кількість взаємних стипендій для студентів в чотири рази.
Крім того, Арбузов звернув увагу члена постійного комітету Політбюро на величезне зростання інтересу до Китаю, вивчення китайської мови та літератури в Україні. У цьому зв’язку він із задоволенням відзначив відкриття вже п’ятого Інституту Конфуція в Україні на базі Київського національного лінгвістичного університету, яке урочисто пройшло на початку вересня під час візиту Лю Юньшаня в Україну. Член постійного комітету з теплотою і задоволенням відгукнувся про результати свого візиту і висловив сподівання на продовження активних політичних контактів.
Нагадаємо, 24-27 вересня проходить робочий візит урядової делегації на чолі з першим віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим до Китайської Народної Республіки.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас