ДАІ розкрила точки стеження за дорогою в Києві новими приладами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ розкрила точки стеження за дорогою в Києві новими приладами

Казна та Політика
1573
Київська ДАІ збільшує число приладів, які стежать за перевищенням швидкості водіями. Відомство використовує так звані Гарпуни – сірі металеві бокси з лазерною камерою TruCam всередині.
Ще влітку в столиці їх стояло тільки п’ять, а на даний момент – вже 15 боксів. Схема їх роботи досить проста – камера знімає авто, яке перевищило швидкість, і відправляє дані на найближчий пост ДАІ, пишуть Вести.
“Зараз ударними темпами монтують коробки під Гарпун. Навішали їх по місту вже дуже багато”, – повідомляють кияни на автофорум.
У ДАІ подібну інформацію підтвердили, проте вказали лише на ряд конкретних місць, де запущений техноконтроль.
“На проспекті Бажана (два біля метро Харківська плюс дві підставки-місця, куди можна перенести пристрій), вулиці Богатирській (два – перед КП в бік Вишгорода і на перетині з вулицею Луговою), на Столичному шосе (два – на шляхопроводі біля залізничного переїзду Корчувате та на виїзді з Києва у бік Конча-Заспи), Броварському проспекті (метро Дарниця) і Житомирській трасі”, – уточнили в столичній ДАІ.
Крім того, подібні пристрої розмістили в різних районах – на відрізках дороги, де через перевищення швидкості найчастіше трапляються ДТП. За даними видання, це Бориспільське шосе (відразу за Харківською площею), Брест-Литовське шосе (перед КП в бік Житомира), вулиця Олени Теліги (біля Кирилівської церкви), проспект Ватутіна (біля зупинки швидкісного трамвая), вулиця Академіка Заболотного (біля музею Пирогово), Набережне шосе (перед підйомом на Паркову дорогу), а також Обухівська траса (перед базою Динамо).
На відміну від Візирів (приладів, які фіксують швидкість і викликали раніше скандал через використання їх ДАІ), Гарпуни сертифіковані. У водіїв немає шансів оскаржити їх свідчення, як запевнив газету голова Центру безпеки руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник.
“Одного разу ми вже обпеклися, а Гарпуни вже довели свою ефективність. Водії іноді намагаються оскаржувати показання приладів, але там чітко видно лазерне наведення, точку на автомобілі. Всі документи на прилади є, все сертифіковано”, – зазначив чиновник.
Крім того, видання пише, що ДАІ зайнято розробкою системи, яка поверне “листи щастя” – інформацію про порушення, яка приходить на пошту.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас