Щотижня в Україні продають 20 нових Porsche, 36 Land Rover і три Jaguar — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щотижня в Україні продають 20 нових Porsche, 36 Land Rover і три Jaguar

Особисті фінанси
1366
В Україні за три роки помітно зросли продажі елітних автомобілів. Так, з 2009-го по 2012 рік українці стали купувати машини преміум-класу більш ніж у два рази частіше – попит підвищився на 107,5%, хоча загальні цифри по ринку набагато скромніше – 36%.
За підрахунками фахівців, на тижні в Україні продають 20 нових Porsche, 36 Land Rover і три Jaguar.
“На масовий ринок сильніше впливають проблеми в економіці, на преміум-сегмент вони особливо не впливають”, – відзначає радник директора компанії “Ві-Ді Моторс” Ігор Пиріг.
“Для клієнтів, які купують авто преміум-класу, ціна не має великого значення”, – погоджується з колегою Богдан Кульчицький, директор компанії “Віннер Імпортс Україна” (імпортер Porsche, Jaguar, Volvo і Land Rover).
Бізнес дилерів престижних авто демонструє непогану динаміку зростання. Компанія “Порше Україна” (возить в Україну Audi), минулого року наростила виручку на 34% – до 5,1 мільярда гривень, “Тойота Україна”, яка постачає Toyota Land Cruiser і весь модельний ряд Lexus, – на 11,5% , до 4,48 мільярда гривень. У постачальника Nissan і престижних Infiniti, “Ніссан Україна”, продажі додали 22,3% – до 2,43 мільярда гривень. Зростанню виручки допомогли якраз авто преміум-сегмента.
У поточному році, прогнозує Кульчицький, в країні продадуть 13500 престижних авто – на 5,7% більше, ніж у 2012-му. У цілому ж прогнози по ринку (як преміум, так і звичайних авто) куди більш песимістичні.
“Ми очікуємо зниження продажів приблизно на 15-17% порівняно з попереднім роком”, – відзначає директор компанії Ніссан Мотор Україна Андрій Нестеренко. Головною причиною падіння є поступове зростання цін на імпортні автомобілі після збільшення в травні ввізних мит та набрання чинності утилізаційного збору.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас