Щоб не переплачувати за овочі потрібно ходити на оптові ринки - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб не переплачувати за овочі потрібно ходити на оптові ринки - міністр

Казна та Політика
950
Новоутворена ситуація з ціною на плодово-овочеву продукцію викликана діями спекулянтів.
Так вважає міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк. Чиновник упевнений, що поки селяни намагаються зібрати урожай картоплі всупереч непростим погодним умовам, вони (спекулянти) користуються цим, штучно завищуючи ціну.
Тому, на його думку, щоб не переплачувати за овочі, які цього року українці повинні «зібрати в достатку», потрібно ходити за покупками на оптові ринки сільгосппродукції.
Нагадаємо, раніше експерти «АПК-Інформ: овочі і фрукти» вказували на те, що тривалі дощі перешкоджають збору врожаю картоплі, який у нинішньому році буде нижче потреби. Зокрема профільна асоціація вважає, що дефіцит товарної продукції може досягати 40%, що буде безпрецедентною подією для ринку. Подібна ситуація і з цибулею, ціни на яку вже б’ють всі рекорди. Крім того, міжнародний ринок цибулі виглядає таким чином, що ціни на ньому, найімовірніше, будуть досить високими. У цих умовах вже зараз учасники ринку активно шукають контакти з постачальниками з Єгипту і Туреччини, щоб встигнути замовити необхідні обсяги цибулі для імпорту в Україну.
На сьогоднішній день, на думку фермерів, найкраща ситуація з забезпеченістю капустою. І хоча дощі можуть також мати негативний вплив на її якість, урожай капусти, на їх думку, цілком може виявитися достатнім або ж її недолік буде не надто суттєвим.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас