Медведчук: Третій рейх хотів від України того ж, що і ЄС зараз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведчук: Третій рейх хотів від України того ж, що і ЄС зараз

Казна та Політика
9830
Цілі об’єднаної Європи по відношенню до України мало змінилися з часів Третього рейху. А Євросоюз не даремно називають четвертим економічним рейхом.
Про це пише лідер Громадського руху “Український вибір” Віктор Медведчук.
Політик вважає, що спроба об’єднаної Європи перетворити Україну на свою ресурсну базу вже мала місце – у червні 1941 року. З тих пір змінилася лише стратегія, а мотиви залишилися колишніми. “Промисловці та фінансисти Третього рейху, а також його європейських союзників, потребували того ж, що і ЄС зараз – розширення економічної системи, природних багатствах, дешевої робочої сили і ринків збуту. Тому не можна назвати збігом те, що для потреб нацистської Німеччини з окупованих українських земель вивозили продовольство і руду. Сьогодні підвищений інтерес Європи спрямований на той же гірничо-металургійний комплекс та сільське господарство. Йдеться про спадкоємність в політиці”, – пише лідер “Українського вибору”.
За його словами, під час Великої Вітчизняної Війни українців гнали до Німеччини для роботи на заводах, фабриках, сільгосппідприємствах і просто в якості прислуги. Сьогодні наші громадяни знову приречені на низькокваліфіковану працю і положення обслуги “повноцінних” європейців. “Так звана трудова міграція до країн ЄС відрізняється тільки добровільністю. Але всі розуміють, що економічний примус може бути вагоміше, ніж дуло автомата”, – зазначив Віктор Медведчук.
У 1941 році Україну “звільняли” від більшовизму. Сьогодні Європа ховає свої справжні наміри за так званими демократичними цінностями і утопічними обіцянками. “Підспудно вона працює на руйнування України і перетворення її на країну-донора. Напівзлиденного, залежного і дуже зручного для ЄС. Політичні стратегії XXI столітя дозволяють робити це без війни, крові і бомбардувань у славу “демократії”, – попереджає політик.
Зрозуміло, сучасний ЄС не вважає себе спадкоємцем Третього рейху. “Але об’єктивно, паливом для зростання європейської економіки сьогодні, як і сімдесят років тому, є нові країни з їх ринками, сировиною і людьми в якості робочої сили. З позицій макіавеллізму зрозуміти шкурні інтереси такого удава легко. Але не тоді, коли саме твоя країна – наступний кролик, призначений йому на обід”, – підкреслив Віктор Медведчук.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас