Один з найстаріших банків на планеті запропонував відкупитися від підозр за $ 3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найстаріших банків на планеті запропонував відкупитися від підозр за $ 3 млрд

Фондовий ринок
1106
Один з найстаріших фінансових конгломератів на планеті JPMorgan Chase запропонував владі США виплатити близько $ 3 млрд у рамках позасудового врегулювання декількох розслідувань у зв’язку з порушеннями у випуску та обігу цінних паперів, забезпечених іпотечними активами.
За даними The Wall Street Journal, міністерство юстиції США відмовилося піти на таку угоду, оскільки запропонована сума дуже низька для обговорювала числа відкритих справ. Видання зазначає, що регулятори розраховують отримати в кілька разів більше.
Варто відзначити, що $ 3 млрд – менше половини чистого прибутку JPMorgan за один лише другий квартал поточного року, що склав $ 6,5 млрд.
Експерти відзначають, що розгляди у сфері житлової іпотеки і пов’язаних з нею цінних паперів є однією з найбільших юридичних проблем JPMorgan на сьогоднішній день. Однак, крім них, Мін’юст веде ще як мінімум сім масштабних розслідувань щодо банку з питань від торгівлі енергоносіями до практики найму співробітників в Китаї та інших країнах.
Зазначимо, що в разі досягнення згоди, угода Мін’юсту з JPMorgan з іпотечних паперів буде наймасштабнішим врегулюванням за участю однієї компанії в історії США. З 2008 року аж до початку вересня судові та юридичні витрати JPMorgan перевищили $ 18 млрд, що є рекордом для американських банків.
19 вересня стало відомо, що банківські регулятори визнали JPMorgan Chase винним в підтасовуванні фінансової звітності в рамках справи Лондонського кита і наклали на фінансову корпорацію штраф у розмірі $ 920 млн.
Крім вищесказаного відзначимо, що наприкінці серпня поточного року агентство Bloomberg повідомляло, що з 2008 по 2013 роки шість найбільших банків США були змушені витратити $ 103 млрд на покриття збитків і врегулювання судових позовів. Як зазначили експерти інформагентства, йдеться про наступні банки: JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs і Morgan Stanley.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас