Американські інвестори почали активно скуповувати російську і британську нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські інвестори почали активно скуповувати російську і британську нерухомість

Нерухомість
860
Американські інвестори активно нарощували обсяг інвестицій в європейську нерухомість в першій половині 2013 р., про це свідчать результати дослідження міжнародної консалтингової компанії в галузі нерухомості CBRE Group Inc. (CBRE).
Дані дослідження говорять про те, що північноамериканські інвестори стали найактивнішими чистими покупцями нерухомості в цьому секторі. Сукупний обсяг угод з придбання торговельної нерухомості в I півріччі 2013 р. складе 15 млрд євро, що на 17% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року.
При цьому чиста сума здійснених ними угод склала 1,6 млрд євро. Причому основний обсяг придбаної ними нерухомості – в Росії і Великобританії.
Також американські інвестори з початку року здійснили кілька рекордних угод у Європі. Наприклад, фонд Morgan Stanley придбав центр “Метрополіс” у Москві, здійснивши найбільшу в Європі операцію з купівлі торговельної нерухомості, сума якої в два рази перевершила другу за величиною угоду в цьому секторі.
“Північноамериканських інвесторів цікавив виключно сегмент торговельних центрів, що цілком логічно, враховуючи їхній інтерес до великих угод і добре знання цього сектора. Що стосується співвідношення активів, на торговельні центри припадає 75% від придбаної ними торговельної нерухомості в I півріччі 2013 року. Така ситуація сильно контрастує з інвестиціями в Азії і на Близькому Сході, які, незважаючи на широку географію, були в основному сконцентровані на торговельній нерухомості, розташованій на центральних торгових вулицях”, – зазначає Ірина Пилипчук, заступник директора відділу досліджень ринку в регіоні Європа, Близький Схід і Африка компанії CBRE.
Водночас необхідно зазначити, що інтерес північноамериканських інвесторів до європейської торговельної нерухомості виходить за рамки ринку прямих інвестицій: американський фонд найближчим часом планує завершити поглинання однієї з найбільших у Європі компаній, що займається будівництвом торговельних центрів, що ще раз підкреслює їхнє прагнення направляти великі суми на європейський ринок.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас