Японці мають намір моніторити високотехнологічну економіку, створивши аналог інструментів Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці мають намір моніторити високотехнологічну економіку, створивши аналог інструментів Google

Світ
409
Японський уряд вивчає можливість нової системи вивчення економічних показників країни, при якій влада зможе щодня отримувати оперативні дані з значної кількості джерел.
На даний момент офіційні економічні показники оновлюються раз на місяць, а більш комплексні дослідження проводять відчутно рідше. Це викликає дві проблеми. Перш за все, настільки неспішне оновлення даних не дозволяє оцінити, що відбувається з економікою з достатнім ступенем точності. По-друге, іноді відомості застарівають швидше, ніж їх застосовують для прийняття рішень.
Зазначимо, що у Google є схожий інструмент для аналізу мережі – Google Analytics – безкоштовний сервіс, який дозволяє вивчати статистику веб-сайтів.
В адміністрації японського Кабміну вважають, що нова система зможе вимірювати економічні індикатори раз на тиждень або навіть щодня. Потенційними джерелами інформації, які дозволять заміряти зміни в споживчому попиті, можуть служити, наприклад, касові апарати в супермаркетах і частота певних запитів в пошукових системах.
Особливо варто виділити вивчення пошукових запитів. Кілька років тому Банк Англії виявив зв’язок частоти ряду запитів в Google з інформацією про стан економіки, які були отримані традиційними методами.
Серед іншого, зміна популярності запитів unemployment (безробіття) і JSA (британська допомога з безробіття) досить точно показувало зростання кількості безробітних у Британії за період.
Одна з ключових причин інтересу японців до якнайшвидшого отримання економічних даних – наближення реформи податкової системи. Чиновники прагнуть дізнатися про те, як зростання податку з обороту вплине на рівень споживання, не через місяць, як при використанні стандартних методів, а як можна швидше.
Нагадаємо, що в серпні поточного року експорт з Японії зріс до максимуму з 2010 року, чому сприяли стимулюючі заходи, що проводяться прем’єром Сіндзо Абе.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас