На світовому ринку різко подорожчала "страховка від дефолту" України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На світовому ринку різко подорожчала "страховка від дефолту" України

Казна та Політика
7378
Кредитні дефолтні свопи (так звана страховка від дефолту) для України різко зросли в ціні, перевищивши позначку в 1000 базових пунктів, пише The Wall Street Journal.
Слід зазначити, що даний показник означає, що інвестори оцінюють ризик дефолту країни в 10%. Свопи виросли на тлі рішення рейтингового агентства Moody’s знизити кредитний рейтинг України до Caa1.
Тим часом, облігації 46-мільйонної країни, що стоїть за крок до підписання епохальної угоди з ЄС про асоціацію, давно вже вважаються “сміттєвими”, однак це значення говорить за термінологією Moody’s про “дуже високий ризик”.
Причиною зниження рейтингу України, яку Росія всіляко “лякає” дефолтом у випадку угоди з Євросоюзом, була названа складна ситуація з державними фінансами країни. Зазначимо, що наступного року Києву потрібно погасити близько $ 10 млрд зовнішнього боргу, але в умовах економічної кризи країна може і не знайти таких грошей.
В останні кілька місяців Україна продовжує продавати долари зі своїх валютних резервів, щоб уберегти гривню від обвалу. Як повідомлялося, зараз ЗВР країни опинились на одному з найнижчих за останні сім років рівні.
Як відомо, Україна з початку року перебуває в складному економічному становищі. Останні два квартали її ВВП стабільно знижувався. У січні-березні він впав на 1,1% до того ж періоду минулого року, а в квітні-червні зниження склало 1,3%.
Крім того, у другому кварталі спостерігалося і падіння в порівнянні з попередніми трьома місяцями. Як відзначає Лента.ру, якщо ВВП в цьому обчисленні впаде і в липні-вересні, це означатиме технічну рецесію.
Нагадаємо, Moody’s Investors Service знизило рейтинг єврооблігацій України до Саа1 з B3 і помістило його на перегляд для можливого подальшого зниження. Таке рішення було продиктоване зростаючим занепокоєнням щодо зовнішньої ліквідності країни, невизначеністю переговорів з Міжнародним валютним фондом і погіршенням відносин з Росією.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас