Українське повітря-вбивця, в ЄС погодилися застосувати угоду про асоціацію до її ратифікації і новобудови Києва можуть не витримати дощів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українське повітря-вбивця, в ЄС погодилися застосувати угоду про асоціацію до її ратифікації і новобудови Києва можуть не витримати дощів

Валюта
2057
Пропонуємо вашій увазі найцікавіші цифри і цитати вівторка, 24 вересня.
- ЄС обіцяє нульові ввізні мита на 98% позицій українського експорту в перший рік дії ЗВТ
- Українське повітря щорічно вбиває 301 тисячу людей
- В Україні зберуть картоплі на 40% менше потреби
- Продажі нових iPhone перевищили 9 млн штук
- Міндоходів зібрало з українців 50 млрд грн податку на доходи за 8 місяців
“Звичайно, кліматичні умови, опади при зведенні будинків враховувалися. Але, по-перше, Київ стоїть на рухливих грунтах і вони дуже чутливі до опадів. Крім того, зараз з’явився сорт замовників, які намагаються заощадити на будівництві, нехтуючи системою дренажів, обстеженням майданчика, на якому проектується фундамент”
“Це правильний крок, який повинен був зробити Національний банк. З одного боку, головний його мотиватор – витіснення доларових депозитів з ринку України, а також скорочення попиту на валюту. Іншими словами – дедоларизація економіки. Про це давно заявляли представники НБУ, економічного блоку уряду, так що все логічно. З іншого боку, підвищення норми резервування робить валютні депозити не такими вигідними для комерційних банків. Тобто платити ту прибутковість, яка була раніше, десь на рівні 6%, ніхто не буде. Наступним кроком буде зниження ставок за валютними вкладами, скажімо, до 4%”
“Асоційований договір повинен набути чинності по положенню ще до ратифікації. Хороші і якісні товари з Європи прийдуть на ринок України, а звідти будуть рухатись і до нас. І ми будемо використовувати всі можливості, які надаються і які ми повинні використовувати в рамках СОТ, щодо європейських і українських товарів. У цьому випадку для України особливий режим, скажімо, такий партнерський, який діяв досі, закінчиться”
“Кілька годин тому країни Європейського союзу ухвалили рішення через комітет постійних представників цих країн у Брюсселі про обсяг тимчасового застосування угоди про асоціацію до його офіційної ратифікації.
І це означає, що угода про вільну торгівлю поглиблену та всеохоплюючу (ЗВТ) до ратифікації буде застосовано більш ніж на 90%, і угода про асоціацію буде працювати більш ніж на 50%. У зв’язку з чим я всіх українців і вітаю”
Економічний експерт Богдан Соколовський про те, що всі українські реактори атомних станцій управляються з Москви
“І ви ж не забувайте, що близько 50 відсотків електроенергії генерують в Україні атомні станції. Так, нам треба злазити з залежності. По атомній енергетиці ми повністю залежні від Росії. Це стосується ядерного палива та інженерії. У той же час у нас стоять радянсько-російські реактори і ними керують за одного центру, розташованого в Москві. Тобто, про атомну енергетику практично ніхто не говорить, але насправді ми на 100 відсотків залежні. Тому стверджувати, що тут у нас немає проблем… А гідроенергетика таки є своєю. І це не тільки можна, а й треба розвивати. Але разом з тим пам’ятати, що ми, на жаль, ніколи не досягнемо того рівня, який державі сумарно потрібен”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас