Нафтогаз планує з наступного року почати видобуток нафти в Єгипті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз планує з наступного року почати видобуток нафти в Єгипті

Енергетика
370
“Нафтогаз” починає видобуток нафти в Східній пустелі в Єгипті з 2014 р. Про це повідомив сьогодні заступник голови правління НАК “Нафтогаз” Вадим Чупрун.
“Наступного року ми приступаємо до буріння в Східній пустелі. Проект менш ризикований, ніж у Західній пустелі”, – сказав Чупрун.
При цьому, дохід “Нафтогазу” від видобутку нафти в Західній пустелі Єгипту склав 100 млн дол. За словами Чупруна, у Західній пустелі зараз працює 7 свердловин і вже видобуто 400 тис. т нафти.
НАК “Нафтогаз України” почала комерційний видобуток нафти в Африці в квітні 2010 р. в рамках реалізації проекту з освоєння концесійної ділянки Алам Ель Шавіш Іст на території Західної Пустелі Арабської Республіки Єгипет.
Угода про передачу в концесію території Алам-ель-Шавіш Іст (Alam El-shawish East) в західній пустелі Єгипту було підписано 13 грудня 2006 між Арабською Республікою Єгипет (АРЄ), Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією і “Нафтогазом України”.
На початку 2012 року “Нафтогаз” домовився про концесію ще двох нафтових блоків у Єгипті – Wadi El Mahareeth і Sauth Wadi El Mahareeth в Сахарі.
У 2012 році “Нафтогаз України” видобула в Єгипті близько 900 тис. барелів нафти. У цілому, з початку комерційного видобутку в квітні 2010 року НАК вийшов на результат 1,614 млн барелів.
За час робіт в Єгипті держкомпанія завершила буріння 28 свердловин і виявила 7 родовищ нафти і газу.
НАК “Нафтогаз України” – найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія, підприємства якої видобувають більше 97% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас