Азаров: абсолютна більшість українських теплокомуненерго насправді рентабельні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: абсолютна більшість українських теплокомуненерго насправді рентабельні

Казна та Політика
610
Діючі тарифи на теплову енергію в абсолютній більшості регіонів покривають витрати на її виробництво
Про це під час наради в Кабінеті Міністрів заявив прем’єр-міністр Микола Азаров.
«Аналіз показує, що діючі тарифи практично скрізь покривають витрати… Така недбалість, яку допускають окремі теплокомуненерго, неприпустима. Треба мобілізувати всі зусилля і погасити заборгованість. І припинити говорити про необхідність підвищувати тарифи: такої необхідності немає», – заявив глава уряду.
Під час наради також було оголошено, що персональну відповідальність за борги комунальної теплоенергетики перед НАК «Нафтогаз України» будуть нести губернатори тих регіонів, де виникла заборгованість за енергоносії.
За результатами наради боржникам було доручено розрахуватися з НАК «Нафтогаз України» до 15 жовтня, а також прийнято рішення про створення комісії, яка б розібралася із заборгованістю на місцях.
Нагадаємо, 26 березня 2013 міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник запевнив, що тарифи на послуги ЖКГ для населення зростати не будуть, оскільки в бюджеті передбачена компенсація різниці між існуючими та економічно обгрунтованими тарифами.
Голова КМДА Олександр Попов 24 травня 2013 пообіцяв, що в поточному році тарифи на опалення та водопостачання підніматися не будуть.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас