Азаров зібрався вийти на самозабезпечення України газом через 2-3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров зібрався вийти на самозабезпечення України газом через 2-3 роки

Енергетика
990
Україна реанімує свої старі родовища газу і через 2-3 роки вийде на самозабезпечення блакитним паливом. Про заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров. «Ми зараз повертаємося на ті старі родовища, які раніше були закриті через те, що були відсутні відповідні технології, реанімуємо їх, встановлюємо там станції дожиму і проводимо інші заходи. І рано чи пізно, а швидше за все рано, це в недалекому майбутньому, 2-3 роки, наприклад, і ми вийдемо повністю на самозабезпечення газом. І виникне питання: чи виграє «Газпром » від цього? Я думаю, що програє», – сказав він. З його слів, сьогодні ціна на російський газ для України, з урахуванням харківських угод, «вже перевищує 530 доларів за тисячу куб. метрів. Таких цін взагалі у світі немає». Микола Азаров вважає, що рано чи пізно російське керівництво піде Україні назустріч у вирішенні цього питання.
Інакше Україна в недалекому майбутньому повністю відмовиться від закупівель дорогого російського газу. У результаті «Газпром» втратить найбільшого в Європі покупця свого газу.
«Ми вважаємо, що рано чи пізно російське керівництво піде в нашому напрямку. Ми скорочуємо закупівлі російського газу. Ми змушені, по-перше, займатися диверсифікацією, тобто закуповувати газ на інших ринках. Ми змушені скорочувати споживання газу, десь котельні переводити з газу на вугілля, вугілля у нас більш ніж достатньо свого. Ми повинні економити. У результаті, якщо так справа піде, ми вже майже в два рази скоротили закупівлі газу, ми практично відмовимося від закупівель російського газу», – зазначив прем’єр-міністр України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас