Новий рівень: Укрзалізниця буде виробляти електровози спільно зі Skoda — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий рівень: Укрзалізниця буде виробляти електровози спільно зі Skoda

Казна та Політика
777
“Укрзалізниця” з компанією Skoda Transportation вироблятимуть двосистемні пасажирські електровози, які здатні працювати на двох видах струму – змінному та постійному, що в свою чергу позитивно позначиться на графіку курсування поїздів, повідомила прес-служба “Укрзалізниці”.
“Електровози, над якими працює “Укрзалізниця”, здатні працювати на двох видах струму – змінному та постійному, тому в місцях стикування різних систем живлення електрифікованих ділянок залізниць України не потрібно буде міняти локомотив, що в свою чергу позитивно позначиться на швидкості прямування поїздів”, – сказано в повідомленні прес-служби.
За даними прес-служби, виготовляти двосистемні електровози будуть на спільному українсько-чеському підприємстві, яке буде створено за участі чеської компанії Skoda Transportation і Запорізького електровозоремонтного заводу. На даному етапі готується пакет документів щодо створення спільного підприємства і розглядаються можливі варіанти фінансування будівництва складально-випробувального комплексу електровозів на території Запорізького електровозоремонтного заводу.
В “Укрзалізниці” заявили, що під час реалізації українсько-чеського проекту планується виготовити 480 електровозів, з яких 50 двосистемних пасажирських електровозів, 330 односистемних пасажирських і 100 двосистемних вантажних електровозів.
“У конструкції цих електровозів планується використовувати більшу частину комплектуючих вітчизняного виробництва, а саме 90%. Очікується, що вже на перших електровозах будуть використані комплектуючі десяти українських виробників залізничної продукції”, – зазначають у відомстві.
Нагадаємо, що “Укрзалізниця” ініціює розробку пасажирських двосистемних електровозів. У березні 2013 року Державна адміністрація залізничного транспорту України провела нараду за участю виробників тягового рухомого складу, комплектуючих деталей, вузлів і систем, які планується застосувати в майбутній конструкції пасажирських двосистемних електровозів для залізниць України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас