Судова революція: відтепер суддів призначатимуть безстроково — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судова революція: відтепер суддів призначатимуть безстроково

Казна та Політика
1216
Конституційний суд України визнав конституційним законопроект Президента України щодо змін до Конституції про посилення гарантій незалежності суддів, згідно з яким судді призначаються безстроково. Такий висновок КСУ сьогодні оприлюднив голова суду В’ячеслав Овчаренко.
“Визнати відповідними вимогам статей 157 і 158 Конституції України зміни до Конституції про посилення гарантій незалежності суддів”, – оголосив рішення В.Овчаренко.
Нагадаємо, 5 вересня ВР включила цей документ до порядку денного і направила його для дачі висновку до Конституційного суду.
“Законопроект № 2522 (щодо посилення гарантій незалежності суддів – ред.) спрямований до Конституційного суду”, – сказав В.Рибак.
Як повідомлялося, Президент пропонує призначати суддів за поданням Вищої ради юстиції, при цьому судді відразу будуть призначатися безстроково. Документ також передбачає, що більшість членів Вищої ради юстиції будуть суддями.
Також до складу Вищої ради юстиції за посадою буде входити голова Конституційного суду, голова Верховного суду, голова Ради суддів і Генпрокурор України. При цьому останній не буде брати участь у голосуванні при прийнятті рішень щодо суддів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас