Київ можуть об'єднати з областю до 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ можуть об'єднати з областю до 2015 року

Казна та Політика
1267
Губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк заявив, що кордони Києва не будуть розширені за рахунок Київської області.
“Дійсно, є дуже багато політичних заяв, що Київ треба розвивати для соціальних і промислових об’єктів. Я заявляв неодноразово, що Київщина не буде звалищем Києва”, – каже губернатор.
Він зазначив, що рано чи пізно Київ і область необхідно об’єднати, що може відбутися в рамках адміністративної реформи, яка відбудеться в 2015-2016 роках.
Присяжнюк зазначив, що вже зараз деякі об’єкти інфраструктури Києва знаходяться на території області. Зокрема, мулові поля Бортницької станції аерації та полігон твердих побутових відходів № 5. Київська влада перераховує кошти для їх розміщення.
Тим часом губернатор зазначив, що в майбутньому соціальна та промислова сфери Києва будуть перезавантаженими, тому можливе створення технопарків на території столиці.
Нагадаємо, в кінці зими депутати Київради проголосували за розширення території столиці на 1400 га, до 84974 га. Планувалося приєднати до Києва частини Бориспільського та Вишгородського районів, а також селище міського типу Коцюбинське. Натомість Київ був готовий передати області майже 660 га територій. Але Київська облдержадміністрація підтримувати цю ідею відмовилася і наприкінці травня заблокувала розширення Києва.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас