Експерт: конвертація валютних переказів зробить ринок прозорішим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: конвертація валютних переказів зробить ринок прозорішим

Особисті фінанси
786
Про це розповів керуючий партнер «Капітал Таймс» Ерік Найман.
«Є головне завдання – дійсно зменшити рівень доларизації економіки. Країні потрібна валюта. По-перше – є обмеження і примусова конвертація, якщо ви отримуєте іноземну валюту з-за кордону. Остання постанова якраз стосується того, що фізособи не можуть між собою здійснювати безготівкові валютні платежі. Якщо готівкою ви раптом вирішили розрахуватися – це на ваш страх і ризик. Але ви бачите, одночасно йде ще й більш тісна взаємодія НБУ, банківської системи та податкової системи», – сказав він. При цьому, за словами експерта, новація відповідає аналогічним вимогам в інших країнах.
«Це нові правила гри. Якщо ви думаєте, що в світі якось по-іншому, то помиляєтеся. Ми звикли не платити податки, з кишені в кишеню щось передавати, але у світі діють інакше. Потрібно звикати, що гроші повинні бути якомога біліше і прозоріше. Якщо ви зробили дорогу покупку, ви повинні бути готові до того, що прийде податковий інспектор і запитає – звідки у вас гроші?», – додав Найман.
Коментуючи можливість збільшення чорного ринку валюти через заборону її переказу між фізособами, керуючий партнер «Капітал Таймс» назвав подібну перспективу малоймовірною.
«Що таке прозорі гроші? Ви їх поклали в банк і отримуєте відсотки. А якщо ваші гроші «брудні», ви з ними не побіжите в банк, тому що банк запитає – звідки? А потім і податковий інспектор запитає – звідки? Треба звикати до нових правил гри», – резюмував він.
Нагадаємо, що раніше НБУ прийняв постанову, згідно з якою валютні кошти при здійсненні переказів усередині країни будуть зараховуватися на рахунки одержувачів у гривневому еквіваленті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас