США витратить на дослідження шкоди сигарет $ 273 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США витратить на дослідження шкоди сигарет $ 273 млн

Світ
193
На створення додаткової бази наукових даних про вплив продуктів горіння тютюну на людський організм уряд США виділить в найближчі 5 років 273 мільйони доларів.
Цією роботою займуться 14 дослідницьких центрів, йдеться в прес-релізі координуючих програму урядових установ.
Відразу дві урядові установи США будуть координувати роботу 14 науково-дослідних установ, які стануть займатися реалізацією нової цільової програми. Її завдання – отримання нових наукових даних про те, як куріння впливає на організм курців, членів їх сімей та колег.
Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) і Національні інститути здоров’я (Національного інституту здоров’я – NIH) повідомили про те, що вже перевели на рахунки 14 наукових центрів 53 мільйони доларів із загальної суми 273 мільйонів доларів США, які планується витратити на нові дослідження шкоди куріння протягом наступних 5 років.
Повідомляється, що на підставі отриманих наукових даних FDA зможе більш ефективно регулювати питання виробництва та продажу тютюнових виробів у країні.
Вже відомо, що частина величезної суми буде витрачена на вивчення впливу на здоров’я ментолових сигарет, електронних сигарет і сигар.
Ще в 2009 році FDA отримало право регулювати питання, пов’язані з тютюновими виробами, проте в список таких продуктів не були включені сигари, електронні сигарети і люльковий тютюн.
Як показало дослідження ВООЗ, в Україні щорічно вперше пробують курити близько 300 тисяч підлітків, проте в даний час спостерігається тенденція до зниження цих показників.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас