BlackBerry викуповують приватні інвестори за $ 4,7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BlackBerry викуповують приватні інвестори за $ 4,7 млрд

Фондовий ринок
336
Керівництво канадської BlackBerry оголосило про досягнуту домовленість з продажу компанії приватним інвесторам за 4,7 млрд дол.
Згідно з опублікованим прес-релізом, BlackBerry підписала лист про наміри разом з консорціумом інвесторів на чолі з Fairfax Financial Holdings з метою приватизації компанії.
Консорціум інвесторів планує викупити BlackBerry за ціною 9 дол за акцію, загальна вартість операції оцінюється в 4,7 млрд дол.
На даний момент Fairfax Financial Holdings вже володіє 10% акцій BlackBerry.
Нагадаємо, 21 вересня BlackBerry оголосила про майбутнє звільнення більше третини співробітників по всьому світу у зв’язку з фінансовими труднощами. Очікується, що буде скорочено до 4,5 тис. робочих місць.
Чистий операційний збиток компанії в II кварталі 2013 р. склав від 950 до 995 млн дол, що змушує керівництво BlackBerry розглянути варіанти часткового або повного продажу підприємства, про що було заявлено ще в серпні 2013.
BlackBerry, чиї телефони з фізичною клавіатурою отримали широку популярність на початку 2000-х років, останнім часом відчуває найжорстокіший тиск з боку виробників смартфонів з сенсорним екраном, в першу чергу Apple і Samsung. Останньою відчайдушною спробою повернути частку на ринку став запуск пристроїв з новою операційною системою Z10. Незважаючи на те, що нова модель отримала позитивні відгуки, компанії так і не вдалося відвоювати колишню популярність серед користувачів: продажі в II кварталі 2013 р. склали всього 3 млн 700 тис. одиниць, причому більша частина проданих смартфонів – пристрої попереднього покоління. BlackBerry вже заявила про майбутнє списання збитків у розмірі від 930 до 960 млн дол через нерозпродані телефони Z10.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас