Нова тенденція: PR-компанії виплатять $ 350 тис. штрафів - за підроблені відгуки в інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова тенденція: PR-компанії виплатять $ 350 тис. штрафів - за підроблені відгуки в інтернеті

Світ
1069
Представники 19 піар-компаній, що розміщували в інтернеті підроблені відгуки про товари і послуги, за рішенням суду заплатять 350 тисяч доларів США у вигляді штрафів. Про це 23 вересня повідомив The Verge.
У ході розслідування, що тривало більше року була розкрита ціла мережа піар-агентств, що займалися просуванням в Мережі за допомогою підроблених рекомендацій. Позитивні відгуки в переважній більшості випадків виявлялися або придумані піарниками самостійно, або отримані від реальних користувачів за допомогою хабарів і підкупу (наприклад, подарункових сертифікатів). Відгуки, написані на замовлення, були виявлені на таких сайтах, як Google, Yelp, Yahoo! і Citysearch. На клієнтів, які користувалися послугами рекламних фірм, штрафи не поширюються.
Як встановили слідчі, підроблені інтернет-відгуки користувалися популярністю у представників найрізноманітніших галузей бізнесу – у списку клієнтів піар-компаній значаться, наприклад, адвокатські контори, стоматологічні клініки, служби автобусних перевезень та клініки з пересадки волосся.
Однією з перших компаній, оштрафованих американським судом за підроблений відгук в інтернеті, стало маркетингове агентство Main Street Host. У 2010 році один із співробітників Main Street Host розмістив на Yahoo! хвалебний відгук про компанію, вказавши при цьому, що він не є її співробітником і грунтується тільки на власних враженнях. За рішенням суду Main Street Host була засуджена до штрафу в розмірі 43 тисяч доларів США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас