ЄС в перший рік дії ЗВТ знизить до нуля мита по 98% позиціях українських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС в перший рік дії ЗВТ знизить до нуля мита по 98% позиціях українських товарів

Казна та Політика
1433
Європейський Союз (ЄС) обіцяє нульові ввізні мита на 98% позицій українського експорту в перший рік дії зони вільної торгівлі (ЗВТ), що сприяє успіху українських товарів на європейському ринку. Про це повідомив прем’єр-міністр Микола Азаров в інтерв’ю телеканалу “Росія-24”.
У свою чергу, за словами Азарова, в угоді про ЗВТ передбачено, що Україна знижує мита протягом п’яти років до 2,75%, чим забезпечує захист своїх товарів на європейському ринку на перехідній період.
“Щоб уникнути спекуляцій, я запропонував російським партнерам сісти за стіл і поговорити, які позиції їх турбують. Давайте порахуємо і подивимося, створимо спільні митні пости і комісії з перевірки сертифікатів походження (товарів – ред.)”, – пояснив Азаров. За його словами, з боку Росії нічого конкретного не звучить, крім емоційних оцінок на адресу підписання угоди з ЄС.
За словами прем’єра, ЄС не буде субсидувати свої товари, що експортуються в Україну. Також, Азаров покладає великі надії на вихід українських IT-технологій і сільгосппродукції на європейський ринок.
У 2010 р. Україна поставила в ЄС 500 тис. тонн зерна, а на сьогоднішній день ця цифра складає декілька мільйонів без квот і дозволів, причому потреба європейського ринку значно більше, підсумував Азаров. За його словами, Україна також зможе зайняти свою нішу на ринку металургії в ЄС, у зв’язку з оновленням виробничих потужностей. Також, Азаров підкреслив, що Росія виступає партнером України в модернізації цього виробництва.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас