"Укрзалізниця" має намір протягом 10 років скоротити кількість нічних поїздів до 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" має намір протягом 10 років скоротити кількість нічних поїздів до 40%

Казна та Політика
565
“Укрзалізниця” має намір протягом 10 років скоротити кількість нічних поїздів до 40%, а денні складуть 50-60%. Про це сказав сьогодні на брифінгу журналістам перший заступник генерального директора “Укрзалізниці” Микола Сергієнко.
“Питання відмовитися (від нічних поїздів – Ред.) – не буде. Тому що багато людей звикли їхати вночі. Ми швидкість не скрізь зможемо зробити, щоб була 160 км/год, тому що стан рухомого складу та колії не дозволяє таку швидкість”, – сказав він.
За його словами, в Україні буде близько 30 швидкісних залізничних напрямів, а решта залишиться за нічними і приміськими поїздами. “Тому питання зняття нічних поїздів стоїть, але не в тій мірі, як ми для себе ставимо. Тобто, 50-60% будуть денні поїзди, а решта – нічні”, – уточнив він.
При цьому, зазначив чиновник, для здійснення таких планів потрібно понад 10 років. “Не все у нас виходить з коштами. Ми планували, що деякі гроші нам будуть давати місцеві бюджети. Але таких коштів у нас немає. Ми тільки за минулий рік маємо за пасажирські перевезення 6,5 млрд грн збитків”, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас