Хороша тенденція: Укрзалізниця відмовляється від паперу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хороша тенденція: Укрзалізниця відмовляється від паперу

Технології&Авто
1480
Укрзалізниця переходить на новий етап використання безпаперових технологій – як у сфері пасажирських, так і в сфері вантажних перевезень. Відомство вже налагоджує роботу електронної накладної для перевезення вантажів по території кількох країн.
За словами заступника начальника Головного комерційного управління Укрзалізниці Ганни Кириченко, в перспективі ця технологія дасть можливість вантажовласникам і операторам здійснювати міжнародні перевезення виключно за електронними документами. Технологія поки відпрацьовується з країнами СНД – у серпні у сполученні між Україною і Росією вітчизняними станціями було оформлено 3642 електронних накладних на 9167 порожніх власних вагонів (79,73% від загальної кількості документів).
Укрзалізниця є піонером впровадження електронного документообігу у внутрішньому вантажному сполученні: ще в 2011 році повністю перейшла на електронний документообіг і тепер ділиться досвідом і напрацюваннями з колегами-залізничниками як країн СНД, так і Європи.
Електронні форми допомагають істотно прискорити обробку вантажів і знизити супутні витрати. Крім того, електронна накладна дозволяє відстежувати місце розташування вантажів і прогнозувати їх прибуття з максимальною точністю.
Нагадаємо, що Укрзалізниця продовжує впроваджувати безпаперові технології і в пасажирському сполученні.
З лютого 2013 електронні посадочні документи були введені на поїзди категорії Інтерсіті+ і поїзд № 37/38 Київ – Донецьк. А з жовтня і до початок грудня 2013 року електронні квитки будуть запроваджені на потяги, що курсують з Києва до Сімферополя, Одеси, Львова, Дніпропетровська і Харкова.
Технологія електронного квитка дозволяє купувати документ за допомогою сервісу бронювання УЗ. Роздрукувавши документ, пасажир може сідати з ним в поїзд, минаючи оформлення в касах. На сьогоднішній день українські пасажири через Інтернет оформляють близько 8% залізничних квитків від загальної кількості.
Залізничники підрахували, що відмова від паперових проїзних документів на всі поїзди внутрішнього сполучення повинна принести відомству економію близько 18 млн грн на рік.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас