Арбузов поїхав у Китай на 4 дні: що він привезе українцям? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов поїхав у Китай на 4 дні: що він привезе українцям?

Казна та Політика
941
З 23 по 27 вересня 2013 урядова делегація України на чолі з першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим відвідає з робочим візитом Китайську Народну Республіку.
У ході поїздки 24 вересня Сергій Арбузов візьме участь у другому засіданні Комісії зі співробітництва між урядами України та КНР, де перший віце-прем’єр обговорить з віце-прем’єром Державної Ради КНР Ма Каемі актуальні питання розвитку торговельно-економічних та політичних відносин. Нагадаємо, що підписання Програми розвитку стратегічного партнерства двох країн заплановано на грудень поточного року в рамках майбутнього офіційного візиту до КНР президента України Віктора Януковича.
На вересневому засіданні Комісії українська та китайська сторони розроблять пропозиції щодо збільшення обсягів міждержавного товарообігу, залучення прямих інвестицій КНР в реалізацію найбільш перспективних проектів. Після узгодження пропозиції будуть представлені на розгляд глав держав. Як відомо, Україна і Китай планують розвивати співпрацю в науково-технічній, культурній, космічній, сільськогосподарській, освітній та інших сферах. А також активізувати участь китайських інвесторів в реалізації інфраструктурних проектів, будівництві готелів, розвитку туристичного бізнесу.
Крім того, 26 вересня українська делегація на чолі з Сергієм Арбузовим вперше візьме участь в Євразійському економічному форумі (м. Сіань). У ході заходу представники Кабінету міністрів обговорять тему ролі України у забезпеченні продовольчої, екологічної та енергетичної безпеки в умовах глобальних світових викликів.
Також в ході нинішнього візиту в Китай Сергій Арбузов проведе зустрічі з керівниками провідних корпорацій і банків КНР. Зокрема, обговорюватимуться питання співпраці з Промислово-комерційним банком Китаю в розвитку українського ринку іпотеки. А з головою правління Банку розвитку Китаю Ху Хуайбаном Сергій Арбузов обговорить актуальні питання продовження співпраці в аграрному секторі та активізації спільної торгової присутності на ринках “третіх країн”.
За підсумками 2012 року іноземні інвестиції КНР склали $ 87,8 млрд, збільшившись на 17,6%. Китай інвестував у фінансові компанії $ 10 млрд доларів, а в реальний сектор світової економіки – $ 77,7 млрд. Було здійснено 457 угод по злиттю і поглинанню вартістю $ 43,4 млрд.
У списку великих світових інвесторів Китай випередили США і Великобританія. Інвестиції США більше китайських вдесятеро, а британські вкладення – в три рази.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас