Військові розсекретили зовнішній вигляд першого українського корвета (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військові розсекретили зовнішній вигляд першого українського корвета (ФОТО)

Технології&Авто
2293
Військові запевняють, що український корвет стане практично еквівалентом фрегата, але дешевше. Перший такий корабель може заступити на чергування вже в 2015 році.
ДК “Укрспецекспорт” вперше продемонструє розсекречений макет проекту 58250 (Корвет) на міжнародній виставці Зброя і безпека-2013 25-29 вересня. Про це повідомляє прес-служба ГК. “До останнього часу зовнішній вигляд корабля перебував під грифом “таємно”, – зазначили в прес-службі.
Український корвет – перспективний тип кораблів для Військово-морських сил України, розроблений дослідно-проектним центром кораблебудування (Миколаїв). Перший корабель може стати на чергування вже в 2015 році.
Військові розсекретили зовнішній вигляд першого українського корвета (ФОТО)
В “Укрспецекспорті” розповіли, що конкурентними перевагами корвета є концентрація систем озброєння і вогню, що робить український корвет практично еквівалентом фрегата, але дешевше. “За багатьма параметрами у світі практично не існує аналогів українського корвета. Корвет передбачає можливість інтеграції систем озброєння, розвідки, зв’язку”, – зазначили у ЦК.
Військові розсекретили зовнішній вигляд першого українського корвета (ФОТО)
Нагадаємо, корабельний склад ВМС України, в основному, формувався з кораблів, добудованих на верфях або отриманих в результаті розділу СРСР. У зв’язку з відсутністю коштів на утримання, відразу після незалежності більшість судів були або розпиляні на металобрухт, або продані іншим державам.
На сьогоднішній день у складі ВМС України більше 70 бойових кораблів, суден і катерів забезпечення на чолі з флагманським кораблем – фрегатом “Гетьман Сагайдачний”. Крім того, у ВМС України близько 30 літаків і вертольотів, близько 40 танків, понад 90 бойових машин піхоти, близько 190 бронетранспортерів і більше 60 артилерійських систем і мінометів. Чисельність службовців Військово-морських сил становить приблизно 15 тис. осіб
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас