Україна входить до ТОП-5 світових лідерів з експорту IT-продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна входить до ТОП-5 світових лідерів з експорту IT-продукції

Казна та Політика
1818
Сьогодні у сфері інформатизації працює близько 2 тисяч підприємств, чий загальний валовий дохід становить близько 12 мільярдів гривень на рік. Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо реалізації національного проекту “Технополіс” – створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій” і його складових і підтримки суб’єктів індустрії програмної продукції)”.
“Сьогодні наша країна входить до п’ятірки світових лідерів з експорту програмної продукції. Її випереджають тільки Індія, Китай, Росія і Бразилія. За даними Державної служби статистики України на сьогодні в цій сфері працює близько 2 тисяч підприємств, чий загальний валовий дохід становить близько 12 мільярдів гривень на рік.
Кількість фахівців, зайнятих у сфері ІТ, складає близько 200 тис. чоловік. Експорт послуг цієї сфери складає близько 9,5 мільярдів гривень, тобто 80 відсотків від загального доходу. Зараз Україна має високі шанси стати найбільш привабливою країною постачальником програмного забезпечення”, – пояснюють автори.
Водночас, на цьому шляху українським підприємствам доводиться витримувати жорстку міжнародну конкуренцію і певні податкові складності.
Реалізація проекту “Технополіс” дозволить ввести випробувані міжнародною практикою та адаптовані до національних умов підходи, що забезпечують інноваційний розвиток країни, шляхом об’єднання і концентрації зусиль держави і приватних інвесторів.
“Ці зусилля спрямовуються на забезпечення умов, необхідних для розвитку високих технологій, в першу чергу сфери ІТ, в рамках складових національного проекту, визначених Кабінетом міністрів України”, – зазначають у поясненні.
Нагадаємо, за словами автора законопроекту, народного депутата Валерія Омельченка, реалізацією проекту буде охоплена майже вся Україна.
“Метою законопроекту є створення умов для прискореного розвитку інтелектуальноемного бізнесу в межах складових національного проекту “Технополіс” в Україні, залучення прямих іноземних інвестицій, впровадження новітніх технологій та кращого світового досвіду. Ми сподіваємося, що цей закон сприятиме залученню іноземних інвесторів і тих компаній, які не виробляють свій програмний продукт в Україні. у цьому законопроекті визначено пріоритетні регіони – це Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса та Львів, тому майже вся країна буде охоплена проектом”, – сказав Валерій Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас