Медведчук: договір з ЄС принесе Україні економічну колоніальну залежність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведчук: договір з ЄС принесе Україні економічну колоніальну залежність

Казна та Політика
1567
“У цьому випадку нас чекають певні ризики. І перший пов’язаний з асиметрією партнерства між Україною та країнами ЄС. Нам пропонують рівні умови тільки в загальному, а коли ми торкнемося конкретики, то для України ці умови будуть далеко не рівними, – зазначив Віктор Медведчук, коментуючи правові та економічні наслідки підписання Україною Угоди про асоціацію та Договору про ЗВТ з Євросоюзом.
“Днями Кабінет Міністрів затвердив текст Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Що ж нам пропонують? Насамперед – перетворити економіку України прискореними темпами, в примусовому режимі і беззаперечно слідуючи тим правилам і нормам, які існують в ЄС. Нам пропонують взяти на себе певні зобов’язання і без обговорення їх виконувати. А це, безумовно, призведе до стресової ситуації не тільки в політичному, але й економічному, а також соціальному плані”, – зазначив Віктор Медведчук.
На його думку, в результаті підписання Договору економіка України (її базис і фундамент) буде повністю зруйнована: “Сьогодні ми продаємо в ЄС залізні руди, кукурудзу, вуглецеву сталь, металопрокат, соняшникову олію, граніт і піщаник. Це те, в чому ми конкурентоспроможні на ринку ЄС. Однак, насправді розвиток сировинного сектора веде нас у глухий кут. Головна небезпека полягає в тому, що Україна втрачає всякий шанс на розвиток високотехнологічних галузей виробництва”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас