Мільярдер Баффет назвав ФРС CША найбільшим хедж-фондом у світовій історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Баффет назвав ФРС CША найбільшим хедж-фондом у світовій історії

Фондовий ринок
952
Інвестор-мільярдер Уоррен Баффет назвав Федеральну резервну систему США «найбільшим хедж-фондом в історії», передає Bloomberg. За словами Баффета, американський Центробанк при цьому заробляє для держави 80-90 мільярдів доларів щорічно.
Інвестор додав, що ФРС в нинішній ситуації може спокійно позбуватися від активів, не перебуваючи під тиском з боку кредиторів. Обсяг державних облігацій США на балансі ФРС після кризи виріс відразу в кілька разів і досяг 3,8 трильйона доларів.
«Вважаю, що ФРС може вибирати час, коли їй потрібно почати продавати папери, – заявив Баффет. – Якщо керівництво, будь то Бернанке або його наступник, буде мудрим, а я думаю, що так і є, проблема буде вирішена. Проте в таких масштабах раніше нічого такого ніхто не робив. За цим буде цікаво постежити».
ФРС в кінці 2008 року на тлі гострої кризи в американській і світовій фінансовій системі опустила ставки до нуля, а потім і розгорнула програму Quantatitative Easing (QE), яка полягала у скуповуванні американських держоблігацій. Таким чином передбачалося нормалізувати ситуацію на фінансових ринках і знову зробити кредит доступним.
Хоча в цілому програма увінчалася успіхом, вважається, що вихід з неї може створити серйозні труднощі, оскільки масовий продаж активів може, по-перше, розігнати інфляцію, а по-друге, різко підвищити ставки кредитування в США.
Термін перебування Бена Бернанке на посаді голови ФРС закінчується в січні 2014 року. Основним претендентом на цю посаду називається його заступник Джанет Йеллен, а також колишній заступник Дональд Кон.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас