Держдума РФ вирішила не допустити підписання асоціації України з ЄС - грядуть нові перевірки заробітчан і експортерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума РФ вирішила не допустити підписання асоціації України з ЄС - грядуть нові перевірки заробітчан і експортерів

Світ
4934
Фракції Держдуми Російської Федерації підтримали проект заяви «У зв’язку з прийняттям Європейським парламентом резолюції, що містить безпідставні звинувачення на адресу РФ»
При цьому в ході обговорення заяви депутати Держдуми запропонували вжити ряд конкретних заходів щодо недопущення підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема депутат від ЛДПР Ярослав Нілов закликав звернути увагу Федеральної міграційної служби Росії (ФМС) на іммігрантів з України.
«Має сенс в продовження такої заяви звернутися ще й у ФМС і до головного санітарного лікаря, щоб проінспектували іммігрантів з України, які нелегально перебувають, і продукти харчування, які Україна нам імпортує», – підкреслив Ярослав Нілов.
«Коли президентом України був Ющенко, Росія могла приймати більш жорсткі заходи, ми розуміли яка йде політика щодо нашої країни. Коли прийшов президент Янукович, він сказав, що відносини наші потеплішали, але, на жаль, ми бачимо, як будуються відносини з братніми православно-слов’янськими країнами. Зазвичай вони піднімають питання братства тільки, коли мова йде про ціну на вуглеводні», – зазначив депутат.
У той же час, депутат від Компартії РФ Анатолій Локоть також запропонував прийняти ряд конкретних заходів, щоб не допустити зближення України і Євросоюзу. «У нас є СНД, є змішані сім’ї, значить ситуація, коли вони щось підписують, а ми щось заявляємо на той рахунок, не може нас задовольняти. Давайте ряд заходів конкретних зробимо. Делегацію відправимо до парламенту України, їх сюди запросимо, адже там є сили, які виступають за возз’єднання з Сходом, з Росією, зокрема Компартія України», – сказав Анатолій Локоть.
У свою чергу голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, який представляв заяву, зазначив, що робота по взаємодії РФ з Україною повинна проводитися більш системно.
«Я цілком і повністю підтримую переведення на системні основи нашої роботи з Україною. На мій погляд, нам не вистачає такої системності, яку якраз демонструє Євросоюз», – підкреслив Пушков, зазначивши, що системна робота з відносин з Україною не ведеться.
12 вересня Європарламент прийняв резолюцію, в якій закликав Росію поважати права країн східної Європи на асоціацію з Євросоюзом і закликав російську владу відмовитися від тиску на країни «Східного партнерства», зокрема, на Україну.
Сьогодні в Держдумі обговорюється відповідна заява, в якій говориться, що Європа «викручує руки» Україні, примушуючи її відмовитися від частини суверенітету і перевести свої торгово-економічні зв’язки під контроль Євросоюзу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас