Курс готівкового євро до кінця року може скласти 11,04 грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс готівкового євро до кінця року може скласти 11,04 грн.

Валюта
543
Євро на міжнародному ринку до кінця року може подешевшати більш ніж на 2%. Проте в Україні, з урахуванням очікуваного зростання долара до 8,5 грн., курс готівкового євро до кінця може зберегтися близько поточних рівнів, і скласти 11,04 грн. Таку думку висловив Сергій Волков, аналітик FOREX CLUB в Дніпропетровську.
Незважаючи на появу перспектив прискорення економічного зростання в єврозоні, прогнози з євро, за словами експерта, не є настільки оптимістичними. Близьке скорочення стимулюючих заходів в США продовжить чинити тиск на євровалюту і на світовому ринку до кінця року вона може котируватися на 2,35% нижче поточного рівня – близько 1,3236.
Індекси ділової активності в єврозоні говорять про появу позитивних тенденцій у промисловості та фінансовому секторі регіону. Також, у вересні ЄЦБ покращив прогноз зростання ВВП в поточному році – з -0,6% до -0,4%, і підвищив очікуваний рівень інфляції – з 1,4% до 1,5%, що підтверджує деяке прискорення економічного зростання. Однак поки немає впевненості, що єврозону очікує стабільне зростання.
«У загальному і цілому, прогнози помірно оптимістичні. Для стабільного зростання економіки регіону ще доведеться виконати велику роботу в бюджетній та грошово-кредитній політиці. Але найважчі часи для євро і європейської економіки, ймовірно, вже позаду», – зазначає Сергій Волков.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас