Миндоходів оштрафувало службу київського таксі на 4 млн. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Миндоходів оштрафувало службу київського таксі на 4 млн. грн

Казна та Політика
1443
Головне управління Міністерства доходів і зборів Києва оштрафувало одну з київських служб таксі на 4 млн грн за ухилення від сплати податків .
Про це повідомляє прес-служба Міндоходов. “Порушення виявили під час перевірки діяльності фізичної особи – підприємця С., яка перебувала на спрощеній системі оподаткування та надавала інформаційні послуги. Діяльність бізнес-леді полягала в тому, що вона приймала замовлення від громадян на надання послуг так сказати приватного таксі і, маючи угоду знову-таки з громадянами – власниками авто, передавала їм виконання таких замовлень”, – йдеться в повідомленні.
У ході перевірки з’ясувалося , що з 2009 року по теперішній час підприємець С. уклала 207 подібних угод . Тобто, на фізособу – підприємця працювало 207 таксистів.
“Бізнес процвітав, проте ні копійки податку на доходи фізичних осіб до бюджету сплачено не було. Підприємниця – диспетчер і до уваги не брала той факт , що вона виступала податковим агентом і з виплаченої суми коштів громадянам , які перевозили пасажирів , вона була зобов’язана утримувати та перераховувати до бюджету податок. Крім цього, диспетчер не подавала до податкової інспекції звітність про виплачені доходи громадянам “ , – заявляють у Міндоходов.
За виявлені порушення підприємцю донараховано близько 3 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та більше 1 мільйона гривень штрафних санкцій , які доведеться сплатити до бюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас