Росія збирається заборонити ввезення українського вугілля - через "екологічні наслідки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія збирається заборонити ввезення українського вугілля - через "екологічні наслідки"

Енергетика
970
На засіданні урядової комісії РФ з ПЕКу, яке пройде в п’ятницю, 20 вересня, буде розглядатися питання про доцільність імпорту в Росію вугілля з високим вмістом сірки (більше 1%). Про це повідомив представник Міненерго Росії.
За словами джерела, ідея заборонити ввезення такого вугілля обумовлена негативними . Він зазначив, що ця заборона не пов’язана з бажанням обмежити конкуренцію на ринку вугілля.
З проекту постанови уряду слідує, що мораторій планувалося ввести ще 15 липня і до 14 грудня 2013 року, проте не всі відомства змогли вчасно узгодити свої позиції з цього питання.
Представник «Газпром енергохолдингу» відзначив, що для своїх підприємств компанія закуповує вугілля української компанії D.tec, вміст сірки в якому «близько 1%». Підприємства енергохолдингу імпортують 300 тис. тонн вугілля з України, уточнив представник.
Обмеження на ввезення до Росії вугілля з вмістом сірки більше 1% у травні цього року ініціював губернатор Ростовської області Василь Голубєв, розповів співробітник однієї з енергокомпаній. За його словами, на подібні дії йому довелося піти, щоб захистити російських виробників вугілля від українських поставок.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас