Дивовижне поруч: у Кабміні заявили, що "торговельна війна" з РФ не завдала Україні збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дивовижне поруч: у Кабміні заявили, що "торговельна війна" з РФ не завдала Україні збитків

Казна та Політика
622
Міністерство доходів і зборів України не фіксує значного падіння експорту та кількості заявок на відшкодування податку на додану вартість у контексті торговельної війни з Росією. Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко після засідання Кабінету міністрів.
“Сьогодні говорити про збитки від тієї ситуації, яку ми спостерігали в серпні, ще занадто рано, так як декларування податку на прибуток ми побачимо тільки в наступному році. А що стосується декларування ПДВ, я маю на увазі експорт та заявки з відшкодування, то ми не бачимо сьогодні різкого падіння за цими показниками”, – повідомив Олександр Клименко.
На думку глави Міндоходів ситуація з експортом українських товарів до Росії “наробила більше шуму”, ніж реально вплинула на економічну ситуацію. “Ми сьогодні не бачимо різких падінь з декларування, але більш точно ми це побачимо, коли піде декларування податку на прибуток за цей період”, – зазначив Клименко.
Нагадаємо, на саміті у Вільнюсі в листопаді Україна планує підписати Угоду про асоціацію з ЄС, частиною якої є створення зони вільної торгівлі.
При цьому Київ пропонує Москві взаємовигідне співробітництво в рамках Митного союзу (до якого входять Росія, Білорусь і Казахстан), проте з урахуванням дії ЗВТ між Україною та ЄС.
14-20 серпня митниця РФ різко посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів, що призвело до величезних затримок і простоювання вантажів на кордоні. Ряд компаній були змушені призупинити свої поставки до Росії. Пізніше в Москві пояснили цей крок “разовою акцією” і підготовкою до змін режиму митного адміністрування в разі, якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас