Щасливий соцреалізм закінчився: у Туркменії скоротили ліміти безкоштовного світла і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щасливий соцреалізм закінчився: у Туркменії скоротили ліміти безкоштовного світла і газу

Світ
886
Керівництво Туркменії скоротило безкоштовну норму електроенергії і газу, що поставляються населенню. Ліміт електрики, за яку на треба платити, після скорочення склав 25 кВт*год на місяць на одну людину (ще на початку літа цей показник дорівнював 35 кВт*год). На скільки зменшився обсяг безкоштовного газу, не уточнюється.
Таке рішення, за даними видання, було викликане труднощами в поставках енергоносіїв іноземним партнерам, а також тим, що останнім часом в республіці збільшилося споживання електроенергії та газу.
Соціальний пакет у вигляді безкоштовного (до досягнення певних лімітів) електро- та газопостачання населення Туркменії отримало ще за колишнього президента Сапармурата Ніязова. Нинішній туркменський лідер Гурбангули Бердимухамедов додав до цього списку певну кількість безкоштовного палива, що виділяється автовласникам. Відповідні талони почали видавати в республіці п’ять років тому.
У березні минулого року уряд позбавив безкоштовного палива власників вантажівок, тракторів і автобусів. В даний час, за даними «Хроніки Туркменістану», парламент розробляє законопроект, який повністю скасує ініціативу Бердимухамедова. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.
Видання підкреслює, що влада вже зараз обмежує постачання безкоштовного бензину власникам легкових автомобілів. Зокрема, діагностичні центри «роблять усілякі перешкоди» при видачі довідок про справність машин, на підставі яких автолюбителі отримують талони на паливо.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас