Названо найбільш завантажені дні на дорогах Києва за 8 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбільш завантажені дні на дорогах Києва за 8 місяців

Технології&Авто
980
Найбільш завантаженими місяцями на столичних дорогах виявилися аномально сніжний березень і лютий, найважчим днем для водіїв стала п’ятницю 22 березня через той же сильний снігопад.
Середня завантаженість київських доріг у робочі дні з січня по серпень з 7:00 до 23:00 склала 3,3 бала за шкалою “Яндекс.Пробки”. Найбільш завантаженими місяцями виявилися аномально сніжний березень (середній бал – 4,5) і лютий (середній бал – 4,2).
Спокійніше всього на дорогах було в серпні (1,8 бала за шкалою “Яндекс.Пробки”) і в липні (1,9 бали). Така картина повторюється з року в рік – коли автомобілісти роз’їжджаються у відпустки, на дорогах стає помітно вільніше, повідомляють експерти.
У компанії стверджують, що найважчим днем для водіїв стала п’ятниця 22 березня (середній бал – 7). Через сильний снігопад складна ситуація на дорогах зберігалася в той день більше 12 годин. Серйозні затори були навіть пізно вночі, чого не траплялося за весь період спостережень. Протягом трьох годин світлофор “Яндекс.Пробки” показував у той день максимальні 10 балів.
Найбільш завантажений день року, 22 березня, став ще й найбільш аварійним – цього дня водії залишили найбільше повідомлень про ДТП. Їх було щонайменше вдвічі більше, ніж 26 і 29 березня (2-е і 3-е місце за кількістю повідомлень про аварії з початку року відповідно). Найменше повідомлень про ДТП було 4 і 5 травня, а також 23 червня.
З початку року по серпень було ще два дні, коли рівень завантаженості доріг досягав 10 балів – це 23 січня (середній бал – 5) та 26 березня (середній бал – 6,8). В обох випадках місто зупинилось в заторах знову ж через сніг.
У той же час найбільш вільними днями (якщо не вважати субот та неділь) стали післясвяткові 26 серпня (середній бал – 0,2) і 1 січня (середній бал – 0,98). У ці дні світлофор “Яндекс.Пробки” показував не більш одного бала.
Після Дня Незалежності автомобілісти повернулися на дороги, а погода почала псуватися. У результаті в перший же дощовий день – 29 серпня – ситуація на дорогах моментально погіршилася до 9 балів.
Найдовші затори традиційно виникали на так званій “малій окружній дорозі”, яка проходить через весь правий берег міста, пов’язуючи Московську площу з Троєщиною.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас