Москва отримала можливість призначати курс гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва отримала можливість призначати курс гривні

Валюта
12284
На Московській біржі відбулися перші гривневі торги: угоду про продаж нашої валюти в Росії підписали влітку, але реальна угода купівлі гривні за долари здійснилася тільки зараз.
Обсяг торгів був невеликим – $ 132 тис. (на нашому ринку долара щодня продають на $ 1-1,2 млрд). «Але важливий факт: гривнею почали торгувати в країні, де ніхто не буде тримати її курс, як наш Нацбанк. Але Москва отримала потужний важіль тиску на нашу валюту: у будь-який момент їй можуть дати впасти, і тоді проблеми виникнуть з курсом і в Україні – наші банки стануть потужно спекулювати, використовуючи різницю між московським і київським курсом. Як цього не допустити – незрозуміло», – розповів «Вістям» скарбник одного з великих київських банків.
На перших російських торгах котирування гривня/долар приблизно збіглося з показниками нашого валютного ринку – 8,1755 грн/$ 1 (у Києві безготівкову американську валюту в цей день продавали по 8,1775 грн/$ 1).
Аналітики також прогнозують, що і без допомоги Росії українській валюті доведеться несолодко. Згідно з прогнозом фінансистів з HSBC Bank Великобританії, курс національної валюти в жовтні-грудні 2013 року опуститься до 8,60 гривні за долар, а в третьому кварталі 2014 гривня знизиться до 8,80, а в четвертому кварталі – до 8,90 гривні за долар.
Олена Лисенко
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас