Приємна дрібниця: Apple вирішила підтримати фанатів старих пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приємна дрібниця: Apple вирішила підтримати фанатів старих пристроїв

Особисті фінанси
2212
Перед запуском iOS 7 компанія Apple вирішила трохи підбадьорити своїх фанатів, які до цих пір використовують пристрої, не сумісні з новою версією операційки.
Якщо користувач захоче завантажити додаток для старенького гаджета з AppStore, магазин автоматично запропонує йому встановити одну з версій, сумісних з його “залізом” і ОС. Це можуть бути варіанти програм, створених і рік тому і навіть раніше, але все одно хоч щось корисне можна знайти. Проблема в тому, що деякі з програм можуть працювати не зовсім коректно, або не зможуть запропонувати повний спектр можливостей, доступний в нових версіях.
І все-таки подібний крок з боку Apple – приємна дрібниця. Компанія відома своїм драконівським ставленням до оновлення гаджетів. Мало того, що пристрої застарівають “морально” в момент виходу чергового покоління, так ще й iOS7 відмовляється встановлюватися на величезну кількість девайсів. Серед iPhone її здатні довантажити тільки моделі з Retina-дисплеєм. Це iPhone 4, 4S, 5 і, звичайно, 5C і 5S, на які операційна система встановлена. Якщо говорити про iPad, то iOS7 доступна для моделей другого покоління і далі. На нову ОС може перейти і iPod Touch.
Дивно, але у деяких експертів погляд на ситуацію абсолютно протилежний. Вони вважають, що Apple потрібно діяти значно жорсткіше. Можливість встановлення iOS7 на старі пристрої і завантаження програм для гаджетів з застарілими версіями ОС може вдарити по продажам щойно випущених iPhone. Голова підрозділу Apple, що розробляє програмне забезпечення, Крейг Федерайгі, на презентації заявив, що “навіть старий пристрій з iOS7 здається новим”. Чи стане це проблемою для компанії, дізнаємося, коли вона нарешті розкриє інформацію про продажі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас