Революція від Facebook: інтернет стане у 100 разів дешевшим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Революція від Facebook: інтернет стане у 100 разів дешевшим

Технології&Авто
1496
Facebook планує збільшити ефективність передачі електронних даних і знизити вартість підключення до інтернету в 100 разів. Про це йдеться в документі, опублікованому в офіційному блозі соціальної мережі.
Домогтися зниження вартості інтернет-підключення Facebook розраховує за рахунок створення нових технологій стиснення і передачі даних. При цьому, кількісне збільшення та розширення серверної бази не буде потрібне. Як йдеться в документі, існуюча кількість серверів здатна пропускати через себе на 500 відсотків більше трафіку, ніж сьогодні.
На думку керівництва Facebook, збільшення ефективності роботи Мережі дозволить отримати доступ до інтернету кожній людині, у якої є мобільний телефон. Досягти цієї мети соцмережа планує в рамках нового проекту Internet.org, анонсованого в серпні 2013 року. Домогтися нових стандартів ефективності Facebook розраховує вже в найближчі 5-10 років. Разом з соцмережею над проектом Internet.org працюють такі компанії, як Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm і Samsung.
Соціальна мережа Facebook була заснована в 2004 році і є одним з найпопулярніших інтернет-ресурсів у світі. Загальна кількість користувачів соцмережі перевищує один мільярд користувачів. При цьому, згідно з даними Facebook, всього інтернетом на планеті користуються 2,7 мільярда людей.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас