Українці пакують валізи і їдуть на батьківщину з готівкою: приплив грошей від заробітчан виріс на 54% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці пакують валізи і їдуть на батьківщину з готівкою: приплив грошей від заробітчан виріс на 54%

Банківські метали
3612
У Україну почало надходити більше грошей. Згідно з оприлюдненою Нацбанком статистикою, за підсумками першого півріччя 2013-го, в країну прийшло грошових переказів населення на суму $ 2,2 млрд – це на 54% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
«Передача грошей через знайомих з рук в руки стає все менш поширеним явищем. Платіжні системи знижували комісії за безготівкові перерахування, роблячи перекази доступніше, і ними, нарешті, стали активніше користуватися», – прокоментував «Вістям» тенденцію голова правління City Commerce Bank Дмитро Грабовецький. Тарифи на грошові перекази сьогодні коливаються в рамках 1,5-5% суми залежно від платіжної системи та суми перерахування.
Друга причина припливу грошей у країну – це повернення українських заробітчан на батьківщину. «В основному люди їдуть з Італії та Португалії, де найактивніше сьогодні звільняють наших працівників. Криза у них там. І повертаються вони з напрацьованими за роки накопиченнями, хтось – з меншими і вже шукає роботу, а хтось – з великими і починає організовувати вдома малий бізнес. Якщо раніше заощадження найчастіше перевозилися з собою готівкою, то після кількох недавніх крадіжок їх стали активніше перераховувати через банки», – розповів нам підприємець Михайло (Мукачево).
За словами банкірів, найактивніше кошти українців сьогодні приходять з Італії, Іспанії та Португалії. «На країни Європи припадає близько 50% вступників до України коштів, близько 15-20% – на Росію», – повідомив «Вістям» заступник голови правління VAB Банку Антон Шаперенков. За підсумками другого півріччя, фінансисти прогнозують збільшення обсягів грошових переказів в Україну ще на 10-15%.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас