У Британії супермаркети зобов'яжуть брати плату за одноразові пакети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії супермаркети зобов'яжуть брати плату за одноразові пакети

Світ
580
Віце-прем’єр британського уряду Нік Клегг оголосив про рішення обмежити використання в супермаркетах одноразових пластикових пакетів, заборонивши торговельним мережам роздавати їх безкоштовно і зобов’язавши брати за них плату в розмірі п’яти пенсів.
Уряд сподівається, що після введення плати за пакети люди почнуть приходити в супермаркет зі своїми сумками.
Виручені від продажу пакетів кошти супермаркети можуть залишати собі, проте уряд має намір переконати їх жертвувати ці гроші на благодійність.
Як повідомляється, оголошена міра буде введена в Англії після парламентських виборів, які відбудуться в травні 2015 року. У Шотландії пакети стануть платними в 2014 році.
Крім того, торговельні мережі повинні будуть звітувати перед владою за число використаних пакетів. За порушення заборони передбачено штраф у розмірі 500 тис. фунтів. Заборона не стосуватиметься пакетів, що використовуються для пакування овочів, фруктів і ліків.
З метою не завдавати шкоди дрібному бізнесу, заборона на безкоштовну одноразову упаковку торкнеться тільки великих магазинів.
Екологи зазначають, що для розкладання пластикових пакетів потрібно кілька століть, і вони шкодять довкіллю. При населенні в 60 млн осіб у Великобританії в торгівлі щорічно використовується сім мільярдів подібних одноразових сумок.
Нагадаємо, що плата за пакети в магазинах вже була введена в обов’язковому порядку в Північній Ірландії і Уельсі. Після цього їх використання скоротилося в першому регіоні на 80%, а в другому – на 78%.
Раніше журнал Корреспондент писав, що в Україні переробляється лише 7% з 200 тисяч тонн використаних поліетиленових пляшок і пакетів. Для порівняння: у Німеччині утилізується 70% пластикової тари, а у Швеції – 90%.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас