Влада Єгипту відбила у ісламістів місто з населенням 120 тис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Єгипту відбила у ісламістів місто з населенням 120 тис

Світ
874
Єгипетська армія і поліція 16 вересня встановила контроль над містом Дельго, раніше захопленим ісламістами з числа прихильників усуненого від влади президента Мохаммеда Мурсі, пише The Guardian.
Місто з населенням 120 тисяч чоловік, розташоване в центрі Єгипту, більше двох місяців перебувало під фактичним контролем ісламістів, які встановили там своє правління.
Відразу після захоплення влади прихильники Мурсі розгорнули в Дельго кампанію терору проти місцевих християн-коптів, яких вважали союзниками генералів, що повалили президента. Ісламісти палили церкви, магазини і будинки коптів, що становлять приблизно шосту частину населення міста. Не менш ста християнських сімей покинули Дельго, рятуючись від переслідувань.
У числі спалених і розграбованих виявився 1600-літній монастир Діви Марії. За словами очевидців, ісламісти винесли звідти все, що могло становити хоч якусь цінність, включаючи електропроводку та ворота, а потім перекопали весь монастирський сад, сподіваючись відшукати скарб.
Представники «Братів-мусульман» вже заявили, що рух не має відношення до цих нападів, «за якими стоять звичайні кримінальники». За їх словами, копти «роздувають проблему», а ісламісти намагалися «зупинити хуліганів», заявляючи, що грабувати церкви неприпустимо.
У минулому посилені поліцейські підрозділи і військові вже двічі намагалися повернути контроль над населеним пунктом, проте кожен раз стикалися із запеклим опором. Відбити місто вдалося лише із залученням додаткових сил. У керівництві провінції Мінья вже заявили, що операції, подібні проведеної в Дельго, планується здійснити і в ряді інших навколишніх міст, які опинилися під владою ісламістів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас