Зірвали стоп-кран: Рада зняла питання про приватизацію ГТС та повернула проект бюджету-2014 в Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зірвали стоп-кран: Рада зняла питання про приватизацію ГТС та повернула проект бюджету-2014 в Кабмін

Казна та Політика
1827
Голова Верховної Ради Володимир Рибак повернув проект бюджету-2014 в Кабінет міністрів. Про це він заявив під час засідання погоджувальної ради.
За його словами, Кабмін направив листа до ВР з проханням повернути документ. Також, за словами Рибака, не розглянуто ряд законопроектів з дохідної частини, які впливають на дохідну частину казни. “Є дуже багато листів депутатів, які просять розглянути законопроекти десь на 10 млрд грн, щоб виконати свої обіцянки”, – сказав В.Рибак, додавши, що листи надходили від депутатів всіх фракцій.
Крім того, законопроект про приватизацію української газотранспортної системи не буде розглядатися в ході поточного пленарного тижня. Про це також заявив спікер парламенту Володимир Рибак. У ході погоджувальної ради голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк звернув увагу на те, що несподівано у порядку денному на поточний тиждень, а саме у четвер, 19 вересня, з’явився законопроект про приватизацію ГТС.
«Я не розумію, це помилка або реверанси в бік російських колег? Ми вважаємо, що передчасно розглядати цей документ, тим більше, що його не розглядав профільний комітет», – заявив Яценюк. У цей час його перебив Рибак: «Як, а хіба комітет не розглядав?». «Ну, якщо не розглядав, значить розглядати не будемо», – пообіцяв спікер Рибак.
Експерти стверджують, що Київ може переконати Москву, що зони вільної торгівлі з ЄС і МС сумісні шляхом відмови від ратифікації третього енергопакету з ЄС і прийняття закону про приватизацію газотранспортної системи.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас