На митницях видаватимуть тимчасові довідки про сплату утилізаційного збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На митницях видаватимуть тимчасові довідки про сплату утилізаційного збору

Казна та Політика
821
Міністерство доходів і зборів рекомендує митницям видавати тимчасові довідки про сплату або звільнення від сплати екологічного податку за транспортні засоби, використовуючи номер митної декларації як номер довідки. Про це йдеться в листі, який Міндоходів розіслало в п’ятницю підлеглим митним органам.
“Беручи до уваги тривалість терміну виготовлення бланків суворої звітності та з метою недопущення затримок у реєстрації транспортних засобів та напруження серед осіб, які ввезли їх на митну територію України, міністерство рекомендує митницям видавати тимчасові довідки за формою, оприлюдненою на офіційному сайті з застосуванням як номери довідки номера митної декларації, а також інформувати зазначені особи, що довідки будуть замінені в місячний термін після оприлюднення міністерством інформації про початок обміну”, – йдеться в листі.
Нагадаємо, з 1 вересня набули чинності зміни до Податкового кодексу, якими запроваджено екологічний податок на утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Довідка про сплату цього податку або звільнення від нього видається митними органами під час ввезення транспортного засобу на територію України. У ній повинна вказуватися інформація про платника податків, марка транспортного засобу, номер двигуна, шасі, кузова і рами, номер митної декларації, а також сума сплаченого збору.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас