Половина сирійських повстанців є радикальними ісламістами - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина сирійських повстанців є радикальними ісламістами - дослідження

Світ
422
Загальна кількість борців проти режиму Башара Асада в Сирії, становить близько 100 тисяч осіб, і приблизно половина з них є радикальними ісламістами. Про це пише британська газета Daily Telegraph з посиланням на дослідження видання Jane’s, що спеціалізується на військовій тематиці.
За даними Jane’s, близько 10 тисяч осіб є членами найбільш радикальних угруповань джихадистів. У цих угрупованнях, найбільш впливовими з яких є Фронт Аль-Нусра і Ісламська держава Іраку і Леванту, б’ються найманці з-за кордону, а самі організації мають тісні зв’язки з Аль-Каїдою. В Сирії на даний момент діють близько тисячі опозиційних угруповань, зазначає видання.
Ще від 30 до 35 тисяч осіб становлять бійці, які також поділяють ідеологію ісламського фундаменталізму, проте більш зосереджені на просуванні його ідей безпосередньо всередині Сирії, ніж на міжнародній боротьбі.
Порядку 30 тисяч противників Асада належать до ісламістських угруповань помірного спрямування. Лише відносно невелика частина повстанців (25-30 тисяч осіб) відноситься до світської опозиції.
Автори доповіді відзначають, що противники Башара Асада вкрай роз’єднані: проти уряду борються більше тисячі угруповань, більшість з яких діють на невеликих ділянках території Сирії.
Збройні повстанці ведуть боротьбу з метою повалення уряду Башара Асада більше двох років. За час громадянської війни, за оцінками ООН, було вбито більше 100 тисяч людей, понад два мільйони стали біженцями.
Як повідомлялося, комісія ООН, що розслідує інциденти із застосуванням хімічної зброї в Сирії, виявила факти вчинення серйозних військових злочинів обома сторонами конфлікту. Як говориться в доповіді комісії, опублікованій в середу в Женеві, як мінімум вісім задокументованих випадків масових розправ вчинені владою країни.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас